Foltok kezelése

Majdnem minden foltra van megoldás...

Egy bor folt az öltönyön, egy lekvár folt a pólón, vagy vérfolt a ruhán...Balesetek mindenkivel előfordulnak.

Az 5ásec tanácsokat nyújt Önnek, hogy ha már bekövetkezett a baj, hogyan terjedjen el legkevésbé a folt, és hogy óvja meg ruháját további sérülésektől.

5ásec tanácsa
Életmentő tippek: ne várjunk túl sokat, amíg elvisszük ruhánkat a vegytisztítóba, mert a fotleltávolítás annál nehezebb lesz.
Ne mossa ki a ruhaneműt, amíg nem ismeri a pontos kezelési útmutatót. Ha mosás után benne marad a folt, sokkal nehezebb lesz az eltávolítása.

Borfoltok

Ha még friss a folt, egy nedvszívó papírral itassuk fel, majd vízzel átítatott törülközővel nyomkodjuk meg.

Vérfoltok

Soha ne használjunk meleg vagy forró vizet, mert az felforrósítja a vért, ami rögzül a textilben. A legjobb megoldás ilyenkor hideg vízbe áztatni a ruhát.

Paradicsomszósz

Minden felesleget távolítsunk el nedvszívó papírral. Egy vízbe és háztartási alkoholba áztatott ronggyal próbáljuk meg letörölni a foltot.

Zsírfoltok

A fölösleget távolítsuk el nedvszívó papír segítségével.

Tinta foltok

A fölösleget távolítsuk el nedvszívó papír segítségével, és óvatosan törölgessük meg anélkül, hogy tovább terjesztenénk. Az India tintát sajnos nem lehet eltávolítani a ruhákból.

Csoki foltok

Töröljünk le minden felesleget. Használjunk nedvszívó papírt, ha a csokoládé már megolvadt. Ha már megszilárdult, akkor tiszta glicerint helyezzünk a foltra, hogy felpuhítsuk, és távolítsuk el a fölösleget.

Körömlakk foltok

Soha ne használjunk körömlakklemosót, mert károsítja a szövetet, és a folt nagyobb kiderjedésű lesz.

Viasz foltok

Helyezzünk egy nedvszívó kendőt a foltra, és forró vasalóval menjünk át rajta, amíg a papír fel nem szívja a megolvadt viaszt.

Rágógumi foltok

Tegyük a ruhaneműt a beleragadt rágóval a mélyhűtőbe, vagy tegyünk rá jégkockát, hogy megkeményedjen, majd óvatos csavaró mozdulatokkal távolítsuk el azt.