Ápolási tanácsok

Vezessen be új napi szokásokat, a ruhája hálás lesz érte!

A legszebb zakója úgy, mint a kedvenc fekete ruhája, vagy nadrágja megérdemli a legjobb törődést, hogy minél tovább legjobb formájukat mutassák.
Szakértőink megosztanak pár olyan tanácsot, ami segíthet Önnek ebben.

 

Mosógép

Mindig ellenőrizze a mosási eljárásra vonatkozó, ruhán található címkéket. Ne töltse túl mosógépét, és mindig különítse el a fehér ruhaneműket az összes többi színtől. A kényesebb darabokat mossa inkább kézzel, vagy fordítsa ki őket a mosógépben.

Nadrágjai zsebét mindig ellenőrizze le, hogy üresek-e.

Szárítógép

Ellenőrizze a szárító jelét a ruha címkéjén mielőtt beteszi a gépbe. Kerülje a műszálat tartalmazó ruhák szárítógépben történő szárítását, mert kirojtosodhatnak, összemehetnek. Inkább hagyja ezeket a levegőn megszáradni, fektesse le őket, elkerülve a napsütést.

 

Vasalási tanácsok

A ruhák vasalás előtti benedvesítése segít a gyűrődések könnyebb kisimításában. A ruhákat ajánlott kifrodítva vasalni. Ha kényes anyagot vasal, terítsen egy rongyot a textilre, és azon keresztül vasalja ki.

Természetes anyagok

A természetes összetételű anyagok (gyapjú, len, selyem…) kímélő mosást igényelnek különleges odafigyelés mellett. Vigye őket vegytisztítóba és kérjen Maxima kezelést. Ez a különleges kezelés puhaságot kölcsönöz az anyagnak, mely egyidejűleg élénk színeit is visszanyeri.

Fehér anyagok

Fehér ruhái elvesztik eredeti színüket, beszürkülnek esetleg besárgulnak?

Először is, soha ne mossa együtt fehér ruháit más színes ruhákkal, és az általános meggyőződésekkel ellentétben, ne használjon fehérítőt, mert az roncsolja az anyagot. Ha szeretné, hogy ruhái megőrizzék természetes fehérségüket csak teljesen fehér ruhákkal együtt mossa, és használjon fehér ruhákra kifejlesztett mosószert.

Farmer anyagok

A vegytisztítási eljárás a tökéletes megoldás az első alkalomra, hiszen az első mosás alkalmával sokat fakulnak ezek az anyagok. Ezután mossa farmerjait kifordítva felhúzott zipzárral és begombolt gombbal 40 fokos hőmérséklet alatt. Ha lehetséges, szárítsa szabad levegőn, mert a száírítógép könnyen roncsolja a farmer anyagot.